Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, zapiekane naleśniki po meksykańsku:)
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27131
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6051
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27131
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6051
Składniki
Mięso mielone przełożyć na rozgrzaną patelnie, doprawić solą, pieprzem, bazylią oraz papryką. Przyprawy z mięsem smażyć ok 5 minut cały czas mieszając. Na koniec wcisnąć czosnek przez praskę oraz dodać koncentrat pomidorowy. Dusić całość ok 7 minut. Żółty ser zetrzeć na tarce. Kukurydzę odcedzić a fasolę przełożyć na sitko i przepłukując wodą. Po tym czasie, gdy mięso jest usmażone przełożyć do miski, dodać 100 g startego sera, kukurydzę oraz fasolę. Na każdego naleśnika nałożyć po 2-3 łyżki farszu, dobrze zawinąć (może być w rulon lub tak jak na krokieta)i włożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch każdego naleśnika posmarować koncentratem pomidorowym, na koniec posypać oregano oraz startym żółtym serem. Naleśniki po meksykańsku zapiekać ok 10-15 minut w 180C góra-dół bez termoobiegu. Smacznego!