Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-03-2021
Naleśniki nadziewane masą serowo-bananową, zapiekane z waniliowym sosem z cynamonem. Idealne na obiad lub deser. Bardzo łatwe i efektowne danie.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5053
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 604
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2339
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 165
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5053
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 604
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2339
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 165
Składniki
Składniki na naleśniki mieszamy łyżką. Zostawiamy na 10 minut, po tym czasie jeszcze raz mieszamy. Smażymy z obu stron na natłuszczonej patelni. Masa: Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie odcedzamy i, jeśli są duże, kroimy na połówki. Ser biały i banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
Naleśniki smarujemy nadzieniem i każdego kroimy na 3 części. Układamy naleśniki, jak na zdjęciu, w natłuszczonej formie do pieczenia lub naczyniu żaroodporny.
Składniki na sos mieszamy. Zalewamy naleśniki sosem. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut (góra-dół).
Naleśniki podajemy na gorąco.