Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane ostrygi"
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 352
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40462
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 352
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40462
Składniki
<strong>:</strong>
Ostrygi otwórz i wraz z dolną połówką muszli ułóż na blaszce. Na rozgrzanym maśle lekko prze smaż sprasowany czosnek, dodaj siekaną natkę pietruszki i po krótkiej chwili zdejmij z ognia.
Ostrygi po lej masłem czosnkowym, skrop sokiem z cytryny i posyp parmezanem. Jeszcze przez chwilę zapiekaj w piekarniku.Źródło: Na żywo