Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w kolejnej odsłonie:). Faszerowane smakują świetnie a mocna w smaku kasza gryczana dobrze do nich pasuje. Pyszne danie na obiad lub imprezową przekąskę. Można przygotować je wcześniej i w odpowiednim momencie włożyć do piekarnika.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 613
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 613
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Studzimy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki, i koncentratem pomidorowym. Dodajemy przyprawy.
Pieczarki portobello myjemy, obieramy, odcinamy nóżki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy, nakładamy dużą ilość farszu, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po tym czasie włączamy termoobieg, zdejmujemy folię, pieczarki posypujemy serem cheddar i zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut.