Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez wyrabiania i wałkowania ciasta! Farsz z bryndzą w cieniusieńkim cieście filo.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1612
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 287
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 701
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17128
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1612
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 287
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 701
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17128
Składniki
Ziemniaki ugotowałam dodałam do nich serek wiejski i 20 deko bryndzy. jeszcze lekko zrumieniona cebula pokrojona w kostkę , szczypior, sól i pieprz. Całość utłukłam.
Ciasto filo pocięłam na pasy. Farszu można nałożyć bardzo dużo- przecież nie wypłynie :) Ciasto nawet po złożeniu jest cieniusieńkie.
Pierożki ułozyłam na blasze z papierem do pieczenia. papier skropiłam odrobiną oliwy a pierożki posmarowałam oliwą z wierzchu. Pierożki posypałam czarnuszką. Piekłam je do zrumienienia według przepisu na opakowaniu, około 30 minut w 190 stopniach.