Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez wyrabiania i wałkowania ciasta! Farsz z bryndzą w cieniusieńkim cieście filo.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25852
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2939
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25852
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2939
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Składniki
Ziemniaki ugotowałam dodałam do nich serek wiejski i 20 deko bryndzy. jeszcze lekko zrumieniona cebula pokrojona w kostkę , szczypior, sól i pieprz. Całość utłukłam.
Ciasto filo pocięłam na pasy. Farszu można nałożyć bardzo dużo- przecież nie wypłynie :) Ciasto nawet po złożeniu jest cieniusieńkie.
Pierożki ułozyłam na blasze z papierem do pieczenia. papier skropiłam odrobiną oliwy a pierożki posmarowałam oliwą z wierzchu. Pierożki posypałam czarnuszką. Piekłam je do zrumienienia według przepisu na opakowaniu, około 30 minut w 190 stopniach.