Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka faszerowane serkiem, marchewką i cebulą zapiekane pod serową pierzynką
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 611
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5688
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 611
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5688
Składniki
Filety przekroić (najlepiej jednego na 3 części) i delikatnie rozbić. Przełożyć do miski dodać sól, pieprz paprykę mieloną i 1 starty czosnek i delikatnie wymieszać. Na każdym kawałku mięsa wyłożyć farsz.
Zwinąć w roladkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Do miski przełożyć resztę serka śmietankowego i resztę mozzarelli, dodać 2 jajka trochę soli i pieprzu i wymieszać. Powstałą masę wylać na przygotowane roladki i wyrównać.
Piec w piekarniku ok 45 min w 200st
Marchewkę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, podsmażyć cebulę po ok 2 min dodać startą marchewkę. Chwilę razem podsmażyć, następnie przełożyć do miski. Dodać połowę serka śmietankowego, połowę tartej mozzarelli, starty 1 czosnek, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki i wymieszać