Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojone w plastry ziemniaki, zapiekane w kremowym sosie czosnkowo-ziołowym.....
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Formę do zapiekania wysmarować masłem (można użyć jedno większe naczynie lub cztery mniejsze, jednoporcjowe).
Ziemniaki pokroić w plastry, ułożyć warstwami w przygotowanym naczyniu.
Do śmietany dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i listki tymianku. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, polać ziemniaki.
Wierzch zapiekanki posypać tartym parmezanem. Wstawić do piekarnika na 20-25 minut do zrumienienia.