Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojone w plastry ziemniaki, zapiekane w kremowym sosie czosnkowo-ziołowym.....
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 851
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 45
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4115
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 851
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 45
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4115
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Formę do zapiekania wysmarować masłem (można użyć jedno większe naczynie lub cztery mniejsze, jednoporcjowe).
Ziemniaki pokroić w plastry, ułożyć warstwami w przygotowanym naczyniu.
Do śmietany dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i listki tymianku. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, polać ziemniaki.
Wierzch zapiekanki posypać tartym parmezanem. Wstawić do piekarnika na 20-25 minut do zrumienienia.