Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojone w plastry ziemniaki, zapiekane w kremowym sosie czosnkowo-ziołowym.....
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244514
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244514
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Formę do zapiekania wysmarować masłem (można użyć jedno większe naczynie lub cztery mniejsze, jednoporcjowe).
Ziemniaki pokroić w plastry, ułożyć warstwami w przygotowanym naczyniu.
Do śmietany dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i listki tymianku. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, polać ziemniaki.
Wierzch zapiekanki posypać tartym parmezanem. Wstawić do piekarnika na 20-25 minut do zrumienienia.