Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojone w plastry ziemniaki, zapiekane w kremowym sosie czosnkowo-ziołowym.....
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2594
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 651
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2594
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 651
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Formę do zapiekania wysmarować masłem (można użyć jedno większe naczynie lub cztery mniejsze, jednoporcjowe).
Ziemniaki pokroić w plastry, ułożyć warstwami w przygotowanym naczyniu.
Do śmietany dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i listki tymianku. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, polać ziemniaki.
Wierzch zapiekanki posypać tartym parmezanem. Wstawić do piekarnika na 20-25 minut do zrumienienia.