Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla gotowanych ziemniaków, puree czy frytek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8414
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10124
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8414
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10124
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
ziemniaki dokładnie umyć i ugotować z dodatkiem soli (nie obierać)
gdy będą jeszcze lekko twardawe wyjąć z wody i ostudzić
ziemniaki pokroić w ćwiartki (im chłodniejsze ziemniaki tym mniej będą się rozpadać i zachowają kształt)
w misce wymieszać olivę z przyprawami, następnie wymieszać w tym wszystkim ziemniaki
piekarnik rozgrzać do 220 stopni, na blasze ułożyć ziemniaki skórką do dołu
piec wedle uznania ok 20-30 minut (po 15 minutach można ziemniaki polać pozostałą oliwą z przyprawami)