Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta w przygotowaniu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Składniki
Filet z kurczaka kroję w kostkę a następnie dokładnie przyprawiam i mieszam. Paprykę, cebulę oraz pieczarki kroję na mniejsze kawałki. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. U mnie penne.
Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam mięso. Po kilku minutach dokładam warzywa i całość smażę do miękkości warzyw.
W tym czasie przygotowuję również sos.
Wszystkie składniki łączę ze sobą i dokładnie mieszam. Na dnie naczynia do zapiekania układam połowę makaronu, połowę mięsa i warzyw a następnie posypuję połową sera żółtego. Układam kolejną warstwę wszystkich składników. Na koniec układam plastry salami i zalewam sosem. Potrząsam naczyniem by sos dostał się również na samo dno.
Zapiekankę zapiekam w piekarniku nagrzanym na 220 stopni ok. 25 minut. Zapiekam pod przykryciem lub pod folią spożywczą. Ok. 5 minut przed końcem można zdjąć folię.