Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka z resztek znalezionych w lodówce.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5583
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1067
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12139
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5152
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1501
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5583
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1067
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12139
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5152
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1501
Składniki
Wierzch chleba ścinamy, a środek wydrążamy. Jajka mieszamy z pokrojonymi parówkami, cebulą, serem, groszkiem i przyprawami. Mieszankę wlewamy do chleba. Zapiekamy w 180 stopniach C około 30 minut, aż jajka dobrze się zetną. Podajemy na gorąco posypane zieleniną. Zapiekany chleb najlepiej kroić na grubsze kromki ząbkowanym nożem do chleba.