Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza wersja włoskiej lasagne.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8770
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 517
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8770
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 517
Składniki
Na patelni z oliwą szkli się posiekany czosnek z chili, potem przesmaża się mięso mielone, gdy zacznie się rumienić można dodać pomidory i doprawić smak. Beszamel- cały czas mieszając: W rondlu rozpuszcza się margarynę, dodaję się mąkę, a gdy się zacznie pienić, wlewa się mleko roślinne. Gdy utworzy się ładny sos można dodać starty ser, po rozpuszczeniu zagęści beszamel. Jeszcze przyprawy do smaku, sól, pieprz i gałka.
Dwie łychy beszamelu dodaje się do mięsnej masy. Resztę miesza się z posiekaną fasolką. W naczyniu układa się warstwę fasolki, potem mięsa, potem plastry mozzarelli i znowu fasolkę. Zapiekać do zrumienienia 45`- 1 h.
Smacznego :)