Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza wersja włoskiej lasagne.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1268
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1286
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 222
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1268
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1286
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 222
Składniki
Na patelni z oliwą szkli się posiekany czosnek z chili, potem przesmaża się mięso mielone, gdy zacznie się rumienić można dodać pomidory i doprawić smak. Beszamel- cały czas mieszając: W rondlu rozpuszcza się margarynę, dodaję się mąkę, a gdy się zacznie pienić, wlewa się mleko roślinne. Gdy utworzy się ładny sos można dodać starty ser, po rozpuszczeniu zagęści beszamel. Jeszcze przyprawy do smaku, sól, pieprz i gałka.
Dwie łychy beszamelu dodaje się do mięsnej masy. Resztę miesza się z posiekaną fasolką. W naczyniu układa się warstwę fasolki, potem mięsa, potem plastry mozzarelli i znowu fasolkę. Zapiekać do zrumienienia 45`- 1 h.
Smacznego :)