Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza wersja włoskiej lasagne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5692
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5692
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Składniki
Na patelni z oliwą szkli się posiekany czosnek z chili, potem przesmaża się mięso mielone, gdy zacznie się rumienić można dodać pomidory i doprawić smak. Beszamel- cały czas mieszając: W rondlu rozpuszcza się margarynę, dodaję się mąkę, a gdy się zacznie pienić, wlewa się mleko roślinne. Gdy utworzy się ładny sos można dodać starty ser, po rozpuszczeniu zagęści beszamel. Jeszcze przyprawy do smaku, sól, pieprz i gałka.
Dwie łychy beszamelu dodaje się do mięsnej masy. Resztę miesza się z posiekaną fasolką. W naczyniu układa się warstwę fasolki, potem mięsa, potem plastry mozzarelli i znowu fasolkę. Zapiekać do zrumienienia 45`- 1 h.
Smacznego :)