Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka gołąbkowa"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 69
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 69
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ale o 5 minut krócej niż w instrukcji na opakowaniu. Kapustę oczyść, poszatkuj. Wrzuć do garnka, zalej wodą, delikatnie posól. Ugotuj do miękkości. Odcedź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Mięso, ryż, jajko, cebulę wymieszaj, przypraw.
Do naczynia żaroodpornego włóż pół kapusty. Rozsmaruj mięso, przykryj pozo stałą kapustą. Piecz ok. godziny w 180°C.
Sos: zagotuj niecały litr wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i po szczypcie przypraw. Wymieszaj, zagotuj. Mąkę i pół szklanki zimnej wody rozrób. Wlej do sosu, mieszając. Gotuj 5 min. Przypraw. Polej zapiekankę.Źródło: Chwila dla Ciebie