Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosta do przygotowania zapiekanka z wykorzystaniem młodej kapusty.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5663
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1133
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1553
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5663
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1133
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1553
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obrać pokroić . Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę , dodać pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Kapustę sparzyć , rozebrać na liście. Pomidory pokroić w kostkę.
Do ryżu dodać mięso, pieczarki, pomidory, doprawić przyprawą do gołąbków, dokładnie wymieszać. Przecier wymieszać z tymiankiem i bazylią. Do naczynia żaroodpornego wlać trochę przecieru, ułożyć liście.
Na liściach ułożyć warstwę farszu, posmarować przecierem pomidorowym.
Przykryć warstwą liści , znów warstwa farszu , do wyczerpania składników. Na wierzch warstwa liści, zalać przecierem. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić zapiekankę i piec 25 - 30 minut do dobrego zrumienienia sera.