Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosta do przygotowania zapiekanka z wykorzystaniem młodej kapusty.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1513
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1513
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 443
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obrać pokroić . Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę , dodać pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Kapustę sparzyć , rozebrać na liście. Pomidory pokroić w kostkę.
Do ryżu dodać mięso, pieczarki, pomidory, doprawić przyprawą do gołąbków, dokładnie wymieszać. Przecier wymieszać z tymiankiem i bazylią. Do naczynia żaroodpornego wlać trochę przecieru, ułożyć liście.
Na liściach ułożyć warstwę farszu, posmarować przecierem pomidorowym.
Przykryć warstwą liści , znów warstwa farszu , do wyczerpania składników. Na wierzch warstwa liści, zalać przecierem. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić zapiekankę i piec 25 - 30 minut do dobrego zrumienienia sera.