Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka grzybowa z serem pleśniowym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Pokrój na grube plastry i ułóż na dnie naczynia brytfanny wysmarowanej olejem.
Na klarowanym maśle zeszklij pieczarki i pociętego w krążki pora.
Pokrojoną w paski pierś podsmaż na rozgrzanym oleju razem z plastrami boczku.
Rozłóż przygotowane na ziemniakach. Całość zalej śmietaną wymieszaną z jajkami, solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż kawałki gorgonzoli. Piecz zapiekankę 20 minut w piekarniku rozgrzanym 180°C.Źródło: Kurier TV