Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio próbuję się przekonać do Kalarepki. Jak na razie w tej wersji smakuje mi najlepiej.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 115
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 730
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 115
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 730
Składniki
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy surowy ryż. Układamy na to warstwę kapusty.
Następnie układamy warstwę kalarepki pokrojonej w kostkę. Na to Kiełbasę pokrojoną w półplasterki. posypujemy przyprawami. :solą, pieprzem, majerankiem, lubczykiem, estragonem i bazylia. Dodajemy pokrojoną papryczkę.
Ryż najlepiej gotujemy w proporcji 1:2 a zatem skoro użyłam 1 szklanki ryżu to zalewam wszystko 2 szklankami wody. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę pod przykryciem ok 30-40 minut. Smacznego.