Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka karpacka przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią połączenie tradycyjnego smaku ziemniaków ze słonym boczkiem wędzonym oraz warzywami.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 576
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75453
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1611
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 576
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75453
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1611
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój na drobne plastry. Najlepiej zrobić to cienko z pomocą noża albo mandoliny. Umieść w misce, posól je dokładnie z każdej strony.
Pieczarki posiekaj w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Wymieszaj energicznie śmietanę z jajkami, dodaj przyprawy, sól i pieprz oraz ser. Połącz składniki.
Blaszkę wysmaruj masłem. Ułóż część ziemniaków, następnie plastry boczku, cebulę i pieczarki. Wlej odrobinę sosu. Ułóż następną warstwę. Zakończ ziemniakami. Polej resztą sosu.
Zapiekankę piecz w 180 stopniach Celsjusza, najpierw pod przykryciem przez 20 minut, a potem bez pokrywki przez kolejne 40 minut.