Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Składniki
Ugotuj makaron na półtwardo.
Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
Paprykę pokrój w kostkę i podsmaż
Jajka roztrzep widelcem, dodaj śmietankę, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową.
Wymieszaj z tartym serem.
Fasolkę wyjmij z puszki i opłucz.
W msice wymieszaj makaron, paprykę, podsmażoną kiełbasę i fasolę.
Przełóż do wysmarowanej masłem i podsypaną bułką tartą żaroodpornej formy.
Na makaronie połóż pomidorki.
Całość zalej masą jajeczno-serową.
Zapiekankę piecz 30 minut w 180 st. C.