Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Ugotuj makaron na półtwardo.
Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
Paprykę pokrój w kostkę i podsmaż
Jajka roztrzep widelcem, dodaj śmietankę, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową.
Wymieszaj z tartym serem.
Fasolkę wyjmij z puszki i opłucz.
W msice wymieszaj makaron, paprykę, podsmażoną kiełbasę i fasolę.
Przełóż do wysmarowanej masłem i podsypaną bułką tartą żaroodpornej formy.
Na makaronie połóż pomidorki.
Całość zalej masą jajeczno-serową.
Zapiekankę piecz 30 minut w 180 st. C.