Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie łatwe w przygotowaniu i podzielne. Pasuje na rodzinne spotkanie.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2955
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5337
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1886
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2955
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5337
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1886
Składniki
Makaro ugotować wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą staropolską i pozostawić na 15 min w lodówce. Na patelni, na maśle i oleju zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbaskę. Po kilku minutach smażenia na wolnym ogniu dodać kurczaka. Dalej smażyć ok 12 min. Mieszać. Na patelnię dodać makaron i fasolkę. Pomieszać. Śmietanę wymieszać z rozbełtanymi jajkami. Dodać połowę powiórkowanego sera żółtego, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Jajka ze śmietaną wylać na makaron. Posypać po wierzchu pozostałym serem cheddar. Wstawić do piekarnika na 12-15 minut. Zapiekankę podać gorącą. Smcznego.