Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycaca zapiekanka w sam raz na obiad
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Kiełbasę pokroić w półksiężyce lub mniejsze plastry i podsmażyć na patelni na średnim ogniu, aż będzie dobrze wysmażona i lekko chrupiąca. Do żaroodpornego naczynia włożyć ugotowany makaron, następnie rozłożyć warzywa na patelnię, na warzywa rozłożyć podsmażoną kiełbasę całość posypać równomiernie startym serem. Do śmietany dodać Sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie i bazylię ( przyprawy wedle uznania ), całość dokładnie wymieszać i wlać do zapiekanki rozprowadzając po całości. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C ( z termoobiegiem ) przez 40 min ( bez termoobiegu 45 -50 min ). SMACZNEGO!!!