Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycaca zapiekanka w sam raz na obiad
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Kiełbasę pokroić w półksiężyce lub mniejsze plastry i podsmażyć na patelni na średnim ogniu, aż będzie dobrze wysmażona i lekko chrupiąca. Do żaroodpornego naczynia włożyć ugotowany makaron, następnie rozłożyć warzywa na patelnię, na warzywa rozłożyć podsmażoną kiełbasę całość posypać równomiernie startym serem. Do śmietany dodać Sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie i bazylię ( przyprawy wedle uznania ), całość dokładnie wymieszać i wlać do zapiekanki rozprowadzając po całości. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C ( z termoobiegiem ) przez 40 min ( bez termoobiegu 45 -50 min ). SMACZNEGO!!!