Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca zapiekanka, z delikatnym sosem śmietankowym
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231900
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231900
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5028
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Małym nożem wycinamy różyczki brokułu, następnie kroimy je na mniejsze kawałki. Do garnka z wrzącą, osoloną wodą wrzucamy różyczki brokułu i gotujemy bez przykrycia. Kroimy boczek w paseczki, wrzucamy na nierozgrzaną patelnie (bez dodatku tłuszczu). Po kolei do niego dodajemy : posiekaną w drobną kosteczkę cebulę, pieczarki, paprykę.
Do miseczki wlewamy śmietankę , dodajemy 2 jajka, mieszamy. dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie oraz ostrą paprykę. Pomidory kroimy w ćwiartki. Wyciągamy z wody ugotowane brokuły. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st (góra, dół, termoobieg). Ugotowany i odcedzony makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy śmietaną, dodajemy pomidory, boczek, cebulę, pieczarki, paprykę z patelni, i odcedzone brokuły. Mozzarellę kroimy w kosteczkę, dodajemy do zapiekanki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na sam wierzch ścieramy ser żółty. Wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut. Smacznego :)