Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron pełnoziarnisty, zapiekany z mięsem z indyka, pieczarkami i ziołami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Składniki
Makaron ugotować al dente.
W rondlu rozgrzać 2-3 łyżki oleju i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Smażyć, często mieszając, przez około 5 minut.
Mięso umyć, pokroić na nieduże plastry, dodać do cebuli i smażyć przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Pieczarki obrać, umyć i każdą przekroić na dwie lub cztery części, w zależności od ich wielkości.
Do smażącego się mięsa z cebulą dodać pieczarki, sól, zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem tak długo, aż z pieczarek wypłynie woda.
Makaron wyłożyć na dnie naczynia do zapiekania. Nie ma potrzeby natłuszczać naczynia, ponieważ na dno spłynie sos, który ochroni potrawę przez przywieraniem do naczynia.
Mięso z pieczarkami wyjąć łyżką cedzakową i rozprowadzić na warstwie makaronu.
Do sosu, który pozostał po pieczarkach i indyku dodać sery i rozprowadzić je, podgrzewając sos.
Sosem polać przygotowywane danie.
Zapiekać po przykryciem, w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną natką pietruszki.