Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5106
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2087
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5106
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2087
Składniki
Kurczaka kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą, pieprzmy, słodką papryką i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Przekładamy na talerz. Cebulę, paprykę i czosnek kroimy drobno, podsmażamy na łyżce tłuszczu na tej samej patelni co kurczaka. Wlewamy pomidory, dolewamy bulion i dusimy, aż pomidory zaczną się rozpadać (można sos zmiksować, by był gładki). Dodajemy odsączoną fasolę, kukurydzę i kurczaka, doprawiamy solą, pieprzem, chili i dusimy razem kilka minut. Odstawiamy na czas gotowania makaronu. Makaron gotujemy na półtwardo. Odcedzamy. W dużej misce mieszamy makaron, sos i połowę startego sera, przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypujemy resztą sera. Zapiekamy około 20-30 minut w 180 stopniach.