Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-01-2023
Danie dla miłośników zapiekanek w prosty sposób otrzymasz niesamowite danie, która swoim pysznym smakiem zachwyci niejedno podniebienie. Zapraszam na przepis
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 125
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3795
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 231
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 206
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 125
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3795
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 231
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 206
Składniki
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układam na dnie naczynia żaroodpornego.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso mielone, doprawiam solą oraz papryką ostrą. Mięso podsmażam do momentu, kiedy stanie się miękkie. 3. Odsączam z zalewy czerwoną fasolę, zaś fasolkę szparagową i papryki kroję, dodaję do mięsa.
4. Mięso podlewam jedną szklanką wody rozrobionej z przecierem pomidorowym, polewam śmietaną, dokładnie mieszam i gotuję do momentu zagotowania. 5. Sos razem z mięsem wykładam na makaron, wierzch posypuje serem mozzarella startym na tarce o dużych oczkach. 6. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego.