Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca. Idealna na obiad lub na ciepłą kolację.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7995
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7995
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz ze skórki i pokrój w plastry. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Cebulę i czosnek zeszklij na tłuszczu. Dodaj mięso. Gdy przestanie być surowe wlej bulion. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i rozdrobnione pomidory. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj chilli i słodką paprykę. Duś przez ok 30 minut. Dołóż odsączoną na sitku kukurydzę i fasolę. Duś jeszcze przez kwadrans. Dno naczynia wysmaruj tłuszczem. Wyłóż ziemniaki. Zawartość patelni wyłóż na ziemniaki. Zapiekankę posyp pokruszonymi chipsami. Składniki sosu wymieszaj i dopraw. Polej wierzch dania. Posyp serem. Piecz w 180 stopniach C do czasu aż ser się roztopi. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.