Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka naleśnikowa"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Do mąki wbić jajka, dodać sól i mleko i zmiksować. Dolać stopione, ostudzone masło, odstawić na 20 minut. Rozgrzać olej, porcjami wlewać ciasto i usmażyć naleśniki.
Połowę sera zetrzeć na tarce, drugą pokroić w paski. Jajka zmiksować ze śmietaną i bułką tartą, dodać tarty ser, sól i pieprz. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju.
Dodać mieszankę warzywną. Dusić około 10 minut. Ostudzić. Połączyć z masą jajeczną.
W natłuszczonej formie układać naleśniki na przemian z farszem warzywnym. Wierzch posmarować ketchupem i ozdobić paskami sera. Zapiekać (180oC) ok. 20 minut.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium