Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja obiadowa dla zabieganych kucharzy, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie sycącego posiłku dla całej rodziny. Przepis pochodzi z 412. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 217
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2464
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 217
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2464
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Filet pokroić w kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili dodać posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć razem przez kilka minut. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłożyć pokrojoną paprykę.
Jajka wybić do miski i roztrzepać. Dodać śmietanę i majonez. Przyprawić papryką, curry, solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i przelać do foremki. Na wierzch zetrzeć ser i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać przez ½ godziny.