Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki jeszcze inaczej. Smacznego
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1513
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1513
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 443
Składniki
► Ugotować ryż tak jak do gołąbków. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, gotować około 10 minut, odcedzić do miski. Do wody po kapuście włożyć kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy / zagotować /. ► Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, podsmażoną cebulą, śmietaną i doprawić solą, pieprzem i majoranem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami kapustę i mięso z ryżem, ostatnią warstwę ułożyć z kapusty / docisnąć / i zalać wodą z kapusty. ► W nagrzanym piekarniku piec w temperaturze około 180C przez 45 minut / Termoobieg /. Chociaż w wywarze jest koncentrat pomidorowy można dodatkowo przygotować oddzielnie gęsty sos pomidorowy do polania zapiekanki na talerzu.