Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka rybna z brokułami"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7661
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258377
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7661
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258377
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz. Pokrój na cienkie plasterki. Oprósz przyprawą do ziemniaków, krótko obsmaż na oleju. Połowę porcji ziemniaków włóż do naczynia żaroodpornego.
Brokuł podziel na różyczki. Obgotuj je w osolonej wodzie, odcedź. Połowę wyłóż na ziemniaki. Ryby pokrój na kawałki, obtocz w mące i obsmaż na oleju. Połowę filetów rozłóż na brokułach.
Pokrój w plasterki pieczarki oraz cebulę. Oba usmaż na oleju, aż odparuje nadmiar płynu. Połową grzybów posyp ryby. Znów połóż resztę ziemniaków, ryby, grzyby. Na wierzchu ułóż różyczki brokuła.
Wymieszaj śmietanę, wodę, koperek, łyżkę mąki. Przypraw solą, pieprzem, polej przygotowane . Posyp startym serem.
Zapiekaj pod przykryciem ok. 30 min w temp. 200°C. Kilka minut wcześniej zdejmij pokrywkę i znów zapiekaj. Wyjmij z piekarnika, podaj gorącą.
Porcje 10. Przygot. 90 min . Cena 2,10 zł. Kalorie 390 kcal.
<strong>Przepis przysłała Paulina Borowska z Glinian</strong>Źródło: Bella Relaks