Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do przygotowania zapiekanka z ryżu, kiełbasy i cebuli. Idealnie smakuje z sałatką z pomidorów.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.
Kiełbasę podgrzewać na suchej patelni, aż wytopi się z niej tłuszcz a kiełbasa delikatnie się zrumieni.
Dodać pokrojoną cebulę i smażyć do miękkości.
Ryż wymieszać z kiełbasą i cebulą, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 30 minut bez przykrycia w temperaturze 190 stopni Celsjusza.