Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ryżowa

Zapiekanka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 641

Dodano:

Odsłon: 247

Prosta do przygotowania zapiekanka z ryżu, kiełbasy i cebuli. Idealnie smakuje z sałatką z pomidorów.

Składniki

  • Ryż paraboliczny 2 woreczki po 100 g
  • Cebula biała 2 szt.
  • Kiełbasa około 400 g
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.

  3. Kiełbasę podgrzewać na suchej patelni, aż wytopi się z niej tłuszcz a kiełbasa delikatnie się zrumieni.

  4. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć do miękkości.

  5. Ryż wymieszać z kiełbasą i cebulą, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 30 minut bez przykrycia w temperaturze 190 stopni Celsjusza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń