Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza zapiekanka jaką jadłam. Ryż i warzywa przełożone przepysznym sosem. Polecam!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 736
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 736
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Składniki
Ryż przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Zeszklij ją na tłuszczu. Mięso pokrój w średniej wielkości kostkę. Obsyp przyprawą. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do cebuli. Smaż do czasu aż kurczak przestanie być surowy. Paprykę pokrój w cienkie paski, ogórki w plasterki. Ketchup, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładanie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Blaszkę wysmaruj olejem. Wyłóż kolejno ryż, połowę sosu, warzywa, kurczak. Przykryj resztą sosu. Wierzch zapiekanki posyp startym na tarce żółtym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 minut.