Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne danie na zdrowy obiad.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18139
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 117
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 260
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 330
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18139
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 117
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 260
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 330
Składniki
Wykonanie: Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w plastry, zalać gorącym bulione3m i gotować na niewielkim ogniu około 10 minut. Następnie łyżką cedzakową wyjąć cukinię a wywar odparować do połowy ilości. Ryż wymieszać sokiem z cytryny i skórką, oraz łyżką stopionego masła. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć połową cukinii a na niej wyłożyć równo warstwę ryżu, przykryć pozostałą cukinią. Jajka dokładnie rozbełtać ze śmietanką, solą i pieprzem, gałka muszkatołową i ostudzonym wywarem z cukinii. Przyrządzonym sosem zalać potrawę, posypać żółtym serem, obłożyć plasterkami masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni i piec 30-35 minut.