Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne danie na zdrowy obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8417
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8417
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Wykonanie: Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w plastry, zalać gorącym bulione3m i gotować na niewielkim ogniu około 10 minut. Następnie łyżką cedzakową wyjąć cukinię a wywar odparować do połowy ilości. Ryż wymieszać sokiem z cytryny i skórką, oraz łyżką stopionego masła. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć połową cukinii a na niej wyłożyć równo warstwę ryżu, przykryć pozostałą cukinią. Jajka dokładnie rozbełtać ze śmietanką, solą i pieprzem, gałka muszkatołową i ostudzonym wywarem z cukinii. Przyrządzonym sosem zalać potrawę, posypać żółtym serem, obłożyć plasterkami masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni i piec 30-35 minut.