Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne danie na zdrowy obiad.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117397
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8117
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1765
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1378
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117397
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8117
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1765
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1378
Składniki
Wykonanie: Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w plastry, zalać gorącym bulione3m i gotować na niewielkim ogniu około 10 minut. Następnie łyżką cedzakową wyjąć cukinię a wywar odparować do połowy ilości. Ryż wymieszać sokiem z cytryny i skórką, oraz łyżką stopionego masła. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć połową cukinii a na niej wyłożyć równo warstwę ryżu, przykryć pozostałą cukinią. Jajka dokładnie rozbełtać ze śmietanką, solą i pieprzem, gałka muszkatołową i ostudzonym wywarem z cukinii. Przyrządzonym sosem zalać potrawę, posypać żółtym serem, obłożyć plasterkami masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni i piec 30-35 minut.