Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka szpinakowa

Zapiekanka szpinakowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1784

Dodano:

Odsłon: 2757

Zapiekanka to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na pożywną kolację.

Składniki

  • 250 g makaronu świderki
  • 500 g szpinaku mrożonego
  • 200 g ulubionej wędliny
  • 200 g serka wiejskiego
  • 150 g żółtego sera
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, słodka papryka
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekanka szpinakowa

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente. Wędlinę kroimy w grubszą kostkę. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

  2. Szpinak mieszamy z serkiem wiejskim, wędliną, makaronem i rozkłóconym jajkiem. Przekładamy do natłuszczonej foremki. Posypujemy startym żółtym serem i pieczemy 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń