Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na pożywną kolację.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13295
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 513
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9884
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13295
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 513
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9884
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Wędlinę kroimy w grubszą kostkę. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Szpinak mieszamy z serkiem wiejskim, wędliną, makaronem i rozkłóconym jajkiem. Przekładamy do natłuszczonej foremki. Posypujemy startym żółtym serem i pieczemy 30 min.