Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na pożywną kolację.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1482
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1453
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1482
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1453
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Wędlinę kroimy w grubszą kostkę. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Szpinak mieszamy z serkiem wiejskim, wędliną, makaronem i rozkłóconym jajkiem. Przekładamy do natłuszczonej foremki. Posypujemy startym żółtym serem i pieczemy 30 min.