Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na pożywną kolację.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Wędlinę kroimy w grubszą kostkę. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Szpinak mieszamy z serkiem wiejskim, wędliną, makaronem i rozkłóconym jajkiem. Przekładamy do natłuszczonej foremki. Posypujemy startym żółtym serem i pieczemy 30 min.