Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas wykorzystać zapasy zamrożonych warzyw z działki, bo w końcu niedługo będziemy mieli świeże :-). pyszna, kolorowa, syta zapiekanka :-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 246
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 224
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1332
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 246
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 224
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1332
Składniki
Przygotować klopsiki: mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, koncentratem pomidorowym, przesmażoną cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i papryką ostrą, dokładnie wymieszać. Smażyć małe klopsiki. Ugotować ziemniaki. Warzywa ugotować al dente. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem przełożyć pokrojone w plastry ziemniaki, klopsy, warzywa.
Na warzywa zetrzeć ser. Składniki sosu połączyć blenderem. Całość polać sosem. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)