Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas wykorzystać zapasy zamrożonych warzyw z działki, bo w końcu niedługo będziemy mieli świeże :-). pyszna, kolorowa, syta zapiekanka :-)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35845
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1248
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1773
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35845
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1248
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1773
        
        
                Składniki
Przygotować klopsiki: mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, koncentratem pomidorowym, przesmażoną cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i papryką ostrą, dokładnie wymieszać. Smażyć małe klopsiki. Ugotować ziemniaki. Warzywa ugotować al dente. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem przełożyć pokrojone w plastry ziemniaki, klopsy, warzywa.
Na warzywa zetrzeć ser. Składniki sosu połączyć blenderem. Całość polać sosem. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)