Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas wykorzystać zapasy zamrożonych warzyw z działki, bo w końcu niedługo będziemy mieli świeże :-). pyszna, kolorowa, syta zapiekanka :-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7547
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 192
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2292
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7547
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 192
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2292
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
Przygotować klopsiki: mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, koncentratem pomidorowym, przesmażoną cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i papryką ostrą, dokładnie wymieszać. Smażyć małe klopsiki. Ugotować ziemniaki. Warzywa ugotować al dente. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem przełożyć pokrojone w plastry ziemniaki, klopsy, warzywa.
Na warzywa zetrzeć ser. Składniki sosu połączyć blenderem. Całość polać sosem. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)