Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chcesz stać pół dnia przy garach gotując obiad? Wypróbuj ten przepis. Raz dwa przygotujesz bazę do dania, a reszta dokończy się już sama w piekarniku. Efekt będzie wyśmienity!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
W osolonej wodzie gotować makaron przez ok. 7 min. Ważne aby był al dente.
W między czasie pokroić cebulę w pióra, a czosnek przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć.i
Następnie dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem i smażyć przez ok. 10 min.
W misce wymieszać przecier pomidorowy z przyprawą grecką. Aby było więcej sosu można dolać odrobinę wody.
Gotowe mięso i ugotowany makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać połową sosu.
Następnie dodać warzywa i polać resztą sosu.
Przygotowane danie włożyć do zimnego piekarnika i zapiekać przez ok. 30 min w temperaturze 160 stopni. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem.
Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !!!