Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prezentowany przeze mnie przepis jest prostym sposobem na aromatyczny, smaczny i sycący obiad.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9173
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 76
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9173
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 76
Składniki
Nasze danie zaczynamy od namoczenia garści suszonych grzybów, które odstawiamy na noc. Następnego dnia zaczynamy przygotowanie od ugotowania kaszy gryczanej z dodatkiem kostki rosołowej. W tym czasie myjemy i oczyszczamy wątróbkę, a następnie podsmażamy ją na odrobinie oleju. Na drugiej patelni smażymy pokrojoną cebulkę, a gdy ta się zarumieni, dodajemy odsączone grzyby i dusimy przez chwilę. Następnie do duszącej się cebulki i grzybów, dodajemy usmażoną wątróbkę, doprawiamy solą i jeszcze przez chwilę dusimy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy ugotowaną kaszę gryczaną, garść suszonych śliwek, podduszoną wątróbkę, grzybki i cebulkę z patelni oraz doprawiamy suszonym tymiankiem i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy i podlewamy wodą z suszonych grzybów. Na koniec posypujemy wszystko startym serem Mozzarella. Następnie wkładamy naszą potrawę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 20 minut (nie przykrywany naszej zapiekanki podczas pieczenia).
Na sam koniec posypujemy zapiekankę świeżym oregano lub też innymi ziołami: bazylią, majerankiem lub tymiankiem. Życzę smacznego!