Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99202
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1057
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99202
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1057
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie na łyżece masła podsmażamy szpinak z rozgniecionym czosnkiem. Szpinak powinien tylko trochę zmniejszyć objętość i pozostać lekko jędrny a nie całkowicie się rozsmażyć. Podsmażamy też pokrojoną w plasterki kiełbasę (bez tłuszczu, kiełbasa sama z siebie puści tłuszcz) Wymieszany ze śmietanką ajvar łączymy w dużej misce z makaronem. Do makaronu dodajemy kiełbasę, szpinak, bazylię oraz drobno posiekaną fetę i camembert oraz starty na grubych oczkach ementaler. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy i przekładamy do natłuszczonej oliwą formy. Piekarnik nagrzewamy do 180ºC, pieczemy około 25-30 minut (połowę czasu pod przykryciem) Smacznego :)