Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 641
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 524
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 641
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 524
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie na łyżece masła podsmażamy szpinak z rozgniecionym czosnkiem. Szpinak powinien tylko trochę zmniejszyć objętość i pozostać lekko jędrny a nie całkowicie się rozsmażyć. Podsmażamy też pokrojoną w plasterki kiełbasę (bez tłuszczu, kiełbasa sama z siebie puści tłuszcz) Wymieszany ze śmietanką ajvar łączymy w dużej misce z makaronem. Do makaronu dodajemy kiełbasę, szpinak, bazylię oraz drobno posiekaną fetę i camembert oraz starty na grubych oczkach ementaler. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy i przekładamy do natłuszczonej oliwą formy. Piekarnik nagrzewamy do 180ºC, pieczemy około 25-30 minut (połowę czasu pod przykryciem) Smacznego :)