Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta,delikatna w smaku i syta zapiekanka bezmięsna:)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 150
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 166
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2580
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 150
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 166
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2580
Składniki
Makaron i brokuły ugotować al dente. Pomidory umyć,obrać ze skórki i pokroić na średniej wielkości kawałki. Ugotowanego brokuła podzielić na mniejsze części (ja kroję i dodaję również łodygę) Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ugotowany i odcedzony makaron wymieszać delikatnie z brokułami i połowę wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego,posypać połową sera i poukładać na to połowę pomidorów. Następnie wyłożyć resztę makaronu z brokułami,posypać resztą sera (trochę sera zostawić do posypania na wierzch) i wyłożyć resztą pomidorów. Tak przygotowaną zapiekankę zalać mlekiem zmieszanym z jajkami,oregano,pieprzem i solą. Zapiekać ok 15-20 min w temp 200 st