Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta,delikatna w smaku i syta zapiekanka bezmięsna:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5842
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9672
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5842
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9672
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Makaron i brokuły ugotować al dente. Pomidory umyć,obrać ze skórki i pokroić na średniej wielkości kawałki. Ugotowanego brokuła podzielić na mniejsze części (ja kroję i dodaję również łodygę) Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ugotowany i odcedzony makaron wymieszać delikatnie z brokułami i połowę wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego,posypać połową sera i poukładać na to połowę pomidorów. Następnie wyłożyć resztę makaronu z brokułami,posypać resztą sera (trochę sera zostawić do posypania na wierzch) i wyłożyć resztą pomidorów. Tak przygotowaną zapiekankę zalać mlekiem zmieszanym z jajkami,oregano,pieprzem i solą. Zapiekać ok 15-20 min w temp 200 st