Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta,delikatna w smaku i syta zapiekanka bezmięsna:)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40615
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1003
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 251
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3333
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40615
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1003
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 251
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3333
Składniki
Makaron i brokuły ugotować al dente. Pomidory umyć,obrać ze skórki i pokroić na średniej wielkości kawałki. Ugotowanego brokuła podzielić na mniejsze części (ja kroję i dodaję również łodygę) Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ugotowany i odcedzony makaron wymieszać delikatnie z brokułami i połowę wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego,posypać połową sera i poukładać na to połowę pomidorów. Następnie wyłożyć resztę makaronu z brokułami,posypać resztą sera (trochę sera zostawić do posypania na wierzch) i wyłożyć resztą pomidorów. Tak przygotowaną zapiekankę zalać mlekiem zmieszanym z jajkami,oregano,pieprzem i solą. Zapiekać ok 15-20 min w temp 200 st