Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie syte i smaczne:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1074
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1074
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki,wrzucić na osolony wrzątek i gotowac 7-8 min. Odcedzić i porozdzielać różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w cieńkie plasterki. Na spód naczynia żaroopornego ułożyć ziemniaki poolić,na wierzch dać różyczki brokuła.
Na patelni zeszklić na maśle cebulę pokrojoną w kostkę,dodać pokrojony czosnek niedźwiedzi,zasmażyć,dać kukurydzę ,fasolkę odcedzoną oraz pomidory z puszki. Dodać paprykę w proszku i bazylię. Wszystko razem zasmażyć aż zgęstnieje.Doprawić do smaku pieprzem i solą. Wyłożyć na brokuły. Posypać startą mozzarellą i zapiec w 180st. góra-dół do zrumienienia .sera.
Smacznego życzę!