Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli brukselki. Szybko i smacznie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy 10 min we wrzątku z dodatkiem cukru. Odcedzamy. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszamy, by nie przywarło do dna. Zalewamy passatą pomidorową, do smaku doprawiamy solą ziołową i cukrem. W naczyniu żaroodpornym ( u nas foremka aluminiowa ) układamy tortelloni, posypujemy pokrojoną w piórka cebulą. Całość zalewamy sosem. Na wierzchu układamy brukselkę. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 45 min.