Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, sycąca, po prostu pyszna...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 139
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 139
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Składniki
Kalafior oraz ziemniaki (w mundurkach) ugotowac al dente. Cebulę zrumienic na maśle, pod koniec dodac mąkę, zalac szklanką wywaru z kalafiora, gotowac,aż powstanie sos.
Naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem, na dnie ułożyc różyczki kalafiora wymieszane z łyżeczką bazyli i pieprzem, na nich ziemniaki wymieszane z łyżeczką bazyli i pieprzem. Następnie podsmażona szynka, sos, i ser żółty. Zapiec w temp. 180 stopni 30,40 minut. Smacznego