Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, sycąca, po prostu pyszna...
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Kalafior oraz ziemniaki (w mundurkach) ugotowac al dente. Cebulę zrumienic na maśle, pod koniec dodac mąkę, zalac szklanką wywaru z kalafiora, gotowac,aż powstanie sos.
Naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem, na dnie ułożyc różyczki kalafiora wymieszane z łyżeczką bazyli i pieprzem, na nich ziemniaki wymieszane z łyżeczką bazyli i pieprzem. Następnie podsmażona szynka, sos, i ser żółty. Zapiec w temp. 180 stopni 30,40 minut. Smacznego