Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kapusty włoskiej"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1801
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1801
Składniki
W garnku rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso, ryż, sól i pieprz. Całość wymieszaj. Duś do miękkości. Przestudź i wrzuć pokrojoną paprykę. Formę do zapiekania wysmaruj masłem. Na dnie rozłóż część boczku, a na nim kilka sparzonych liści kapusty oraz warstwę masy mięsnej. Całość posyp pokrojoną sparzoną kapustą i zalej śmietaną.
Czynność tę powtarzaj, aż do zużycia wszystkich składników. Ostatnią warstwę powinny tworzyć liście kapusty, na których rozłóż plastry boczku. Całość skrop roztopionym masłem. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez około 45 minut.Źródło: Na żywo