Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kapusty włoskiej"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Składniki
W garnku rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso, ryż, sól i pieprz. Całość wymieszaj. Duś do miękkości. Przestudź i wrzuć pokrojoną paprykę. Formę do zapiekania wysmaruj masłem. Na dnie rozłóż część boczku, a na nim kilka sparzonych liści kapusty oraz warstwę masy mięsnej. Całość posyp pokrojoną sparzoną kapustą i zalej śmietaną.
Czynność tę powtarzaj, aż do zużycia wszystkich składników. Ostatnią warstwę powinny tworzyć liście kapusty, na których rozłóż plastry boczku. Całość skrop roztopionym masłem. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez około 45 minut.Źródło: Na żywo