Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,zdrowa zapiekanka.Przepis z "Odmładzającej książki kucharskiej"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie.Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażyć posiekaną cebulę z pieczarkami,odparować nadmiar wody i dodać zmielone filety z kurczaka.Kiedy się usmaży posolić,dodać pieprz,oregano i przestudzić.
Przestudzone pieczarki z mięsem i ugotowaną,odsączoną kaszę przełożyć do miski,wbić jajka i delikatnie wymieszać.Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30 min w temp 180 st.Po wyjęciu jeszcze gorące posmarować sosem przygotowanym z koncentratu pomidorowego wymieszanego z rozmiażdżonym czosnkiem.