Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4049
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423179
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2617
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4049
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423179
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2617
Składniki
Żaroodporne naczynie posmaruj oliwą i wyłóż dno podwójną warstwą krakersów. Cukinię umyj, nie obieraj, pokrój w cienkie półplasterki. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj przez 5 min. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w ósemki. Szynkę potnij w paski.
Jajka roztrzep z połową sera, wymieszaj z przygotowanymi składnikami. Przypraw wszystko do smaku. Masę wyłóż na krakersy, posyp wierzch zapiekanki resztą sera. Oliwki pokrój na plasterki i połóż na serze. Zapiekaj 20 min. w temp. 180 stopni.