Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 143
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1186
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 474
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 143
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1186
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 474
Składniki
Żaroodporne naczynie posmaruj oliwą i wyłóż dno podwójną warstwą krakersów. Cukinię umyj, nie obieraj, pokrój w cienkie półplasterki. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj przez 5 min. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w ósemki. Szynkę potnij w paski.
Jajka roztrzep z połową sera, wymieszaj z przygotowanymi składnikami. Przypraw wszystko do smaku. Masę wyłóż na krakersy, posyp wierzch zapiekanki resztą sera. Oliwki pokrój na plasterki i połóż na serze. Zapiekaj 20 min. w temp. 180 stopni.