Dania główne Przepis na:
Zapiekanka z łososiem

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18993
Dodano: 22.01.2008
Odsłon: 12
Składniki
- Składniki na 4 porcje 50 dag filetu z łososia
- 4 ziemniaki
- 20 dag szpinaku
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- po 2 łyżki masła i mąki
- 10 dag startego parmezanu
- 3 szkl. mleka
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Filet opłucz, pokrój na porcje. Ziemniaki obierz, potnij na cząstki. Rybę i ziemniaki ugotuj (osobno) w posolonej wodzie. Szpinak umyj, osusz. Cebulę obierz, potnij w plasterki. Podsmaż ze szpinakiem na oleju. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
-
Przygotowane ułóż w formie. W garnku stop masło. Oprósz mąką. Zasmaż. Wymieszaj z mlekiem. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Domieszaj parmezan. Przypraw. Polej w formie. Zapiekaj 15 minut w temp. 180 st.
Źródło: Tina
Komentarze do przepisu (0)