Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z łososiem

Zapiekanka z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18993

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z łososiem"

Składniki

  • Składniki na 4 porcje 50 dag filetu z łososia
  • 4 ziemniaki
  • 20 dag szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • po 2 łyżki masła i mąki
  • 10 dag startego parmezanu
  • 3 szkl. mleka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet opłucz, pokrój na porcje. Ziemniaki obierz, potnij na cząstki. Rybę i ziemniaki ugotuj (osobno) w posolonej wodzie. Szpinak umyj, osusz. Cebulę obierz, potnij w plasterki. Podsmaż ze szpinakiem na oleju. Przypraw solą, pieprzem i gałką.

  2. Przygotowane ułóż w formie. W garnku stop masło. Oprósz mąką. Zasmaż. Wymieszaj z mlekiem. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Domieszaj parmezan. Przypraw. Polej w formie. Zapiekaj 15 minut w temp. 180 st.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń