Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapiekanka to danie o samych zaletach, nie wymaga dużo pracy a zmieniając składniki za każdym razem otrzymamy danie o innym smaku, chyba wszyscy lubią zapiekanki
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11854
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16069
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11854
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16069
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Składniki
1. makaron ugotować w osolonej wodzie g na półtwardo, odcedzić, 2. cebulę i czosnek pokroić, podsmażyć chwilę na oleju, dodać startą na grubej tarce marchew i selera, chwilę podsmażyć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, chwilę poddusić razem, 3. fasolkę ugotować na półtwardo, 4. wędlinę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na grubej tarce, 5. koncentrat pomidorowy wymieszać z 3/4 szkl wody lub bulionu, jeśli używamy wody, doprawić wegetą, 6. składniki zapiekanki wymieszać w naczyniu żaroodpornym, dodać 1/2 startego sera, zalać sosem pomidorowym, wymieszać, w razie konieczności doprawic solą i pieprzem, 7. zapiekać w 180 st ok 20-25 min, przed końcem pieczenia posypać pozostałym tartym serem, smacznego