Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądający makaron, delikatne mięso, aromatyczne warzywa, tworzą smaczne danie.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne, patelnia
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 122
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 455
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 122
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 455
Składniki
Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać , pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Paprykę, cukinię umyć, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać pieczarki, paprykę, cukinię, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, smażyć 5 minut, dodać fileta i całość smażyć 5 minut. Nadmiar tłuszczu odlać. Wymieszać z makaronem , umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę wymieszać z czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu, polać po makaronie z warzywami. Posypać utartym serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Pokroić na porcje, podawać.