Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie mamy pomysłu na obiad – zapiekanka z makaronu to doskonała propozycja. Czas przygotowania jest bardzo szybki, a produkty z reguły mamy w domu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 763
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 573
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 763
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 573
Składniki
Makaron gotujemy do miękkości w bulionie z dodatkiem 1 łyżki oliwy i 1 łyżeczki ziół prowansalskich. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na 2 -3 łyżkach oliwy, dodajemy pokrojoną w paski kiełbasę i całość chwilę podsmażamy. Dodajemy odsączony makaron, wsypujemy puszkę zielonego groszku i połowę startego sera żółtego. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego lekko tłuszczem. Posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy na złoty kolor 15-20 min. w 180 stopniach.