Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mięsem i czerwoną cebulą"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 110
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 140
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 44
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 110
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 140
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 44
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonym wrzątku na półtwardo. Odcedź, przestudź i pokrój w plasterki.
Pieczeń posiekaj lub pokrój w słupki. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w piórka i lekko przesmaż na oliwie. Pieczeń wymieszaj z cebulą.
Formę do zapiekania natłuść, rozłóż na dnie połowę ziemniaków. Oprósz je pieprzem, połową tymianku i połową kminku.
Na ziemniaki wyłóż warstwę pieczeni z cebulą, a na nią pozostałe ziemniaki. Ponownie oprósz je pieprzem i resztą tymianku oraz kminku. Powierzchnię lekko skrop oliwą.
Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj, aż wierzch się przyrumieni.
Przed podaniem skrop zapiekankę sokiem z cytryny i udekoruj tymiankiem. Świetnie do niej pasuje surówka z czerwonej kiszonej kapusty.Źródło: Kobieta i życie