Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na przepyszną zapiekankę z ziemniaczkami, mielonym mięsem, cukinią i mozzarellą. Minimum składników, a maksimum smaku. Bardzo dobrze sprawdzi się jako obiad na 2 lub nawet 3 dni. Można zjeść ją solo lub w towarzystwie surówki.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 123
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26967
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4410
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 123
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26967
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4410
Składniki
Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej i szklimy cebulkę. Dodajemy mięso i chwilę smażymy. Dolewamy przecier pomidorowy oraz wsypujemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Na dnie naczynia do zapiekania układamy pokrojone w plastry ziemniaki, następnie wykładamy mięso, a nie nie plastry cukinii. Całość posypujemy startą na tarce mozarellą.
Zapiekankę pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.