Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na przepyszną zapiekankę z ziemniaczkami, mielonym mięsem, cukinią i mozzarellą. Minimum składników, a maksimum smaku. Bardzo dobrze sprawdzi się jako obiad na 2 lub nawet 3 dni. Można zjeść ją solo lub w towarzystwie surówki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2430
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1711
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2430
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1711
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 528
Składniki
Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej i szklimy cebulkę. Dodajemy mięso i chwilę smażymy. Dolewamy przecier pomidorowy oraz wsypujemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Na dnie naczynia do zapiekania układamy pokrojone w plastry ziemniaki, następnie wykładamy mięso, a nie nie plastry cukinii. Całość posypujemy startą na tarce mozarellą.
Zapiekankę pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.