Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na przepyszną zapiekankę z ziemniaczkami, mielonym mięsem, cukinią i mozzarellą. Minimum składników, a maksimum smaku. Bardzo dobrze sprawdzi się jako obiad na 2 lub nawet 3 dni. Można zjeść ją solo lub w towarzystwie surówki.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Składniki
Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej i szklimy cebulkę. Dodajemy mięso i chwilę smażymy. Dolewamy przecier pomidorowy oraz wsypujemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Na dnie naczynia do zapiekania układamy pokrojone w plastry ziemniaki, następnie wykładamy mięso, a nie nie plastry cukinii. Całość posypujemy startą na tarce mozarellą.
Zapiekankę pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.