Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z mieszanką morską"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 84
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 84
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Składniki
Por podduś na maśle (minutę). Dodaj wino i gotuj 2 minuty. Następnie wsyp 2 łyżki mąki, wymieszaj i gotuj minutę. Zdejmij z ognia i stopniowo wlewaj mleko, mieszając. Ponownie postaw na ogniu i gotuj, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj musztardę, natkę i skórkę z cytryny.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
Ziemniaki ugnieć ze śmietaną i jajkiem, przypraw do smaku. Rozłóż do kokilek rybę i owoce morza, zalej sosem, przykryj purée. Piecz 30 minut.Źródło: Olivia